VOORDEEL

Met het centraal zuigsysteem is het mogelijk om uw woning gezond en proper te houden. De stofdeeltjes verdwijnen volledig omdat er geen luchtverplaatsing meer is.

Hetzelfde geldt voor de geuren. Al deze stofdeeltjes worden door het systeem opgezogen en het volstaat om af en toe de bak te ledigen. De BEAM zuigcentrales zijn uitgerust met een zelfreinigende filter die geen enkel onderhoud vereist en het mogelijk maakt een optimale zuigkracht te behouden.

Starten van het zuigsysteem.

Samen met de buizen, wordt er een kabel geplaatst die het opstarten van de installatie toelaat. Deze kabel vertrekt vanuit de centrale en verbindt alle stopcontacten in parallel.

Voor deze 24 Volt bedieningsspanning wordt er een 2 x 0,75 mm² kabel gebruikt.

De zuigcontacten.

Zij zijn allemaal uitgerust met twee contactpunten in het stopcontact. Het zuigen start wanneer men de slang in het stopcontact steekt.

Er bestaan verschillende modellen die u in functie van uw interieur kan kiezen.

coude
Waarom raken de buizen niet verstopt ?

Het uiteinde van de zuigslang heeft 32mm diameter en achter de contactdoos wordt een korte bocht van 90° geplaatst.

Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat te lange voorwerpen vast komen te zitten en wordt vermeden dat deze voorwerpen door de buizen gaan.

Alle voorwerpen die doorgaan zullen zonder probleem aan de centrale geraken aangezien de rest van het netwerk uit buizen van 2" bestaat (buitenkant 50,8mm en binnenkant 48mm) en lange straalbochten van 90° hebben.